Банши

Истинското име на Банши е Бухмишхитисхавнияриш. Той е същество, родено от невъзможната любов между гоблинка и таласъм. Затова като малък бил отхвърлян, и от гоблините, и от таласъмите. Нямало с кой да си играе. Таласъмчетата не го викали да се завира с тях в комините. Гоблинчетата не го искали да се въргалят заедно в калта. Тогава Банши си мислил да избяга далеч, дори извън родния си Първи свят и да отиде във Втория. Майка му го видяла с раница на гърба и го набила здраво. Тя му казала, че не трябва да се предава пред глупавите деца, a да им докаже, че е повече от тях.

И така Банши, заради своите родители, и най – вече заради себе си, се захванал да покаже на света колко струва. Той бил разбрал, че за да има добро начало, му трябвало някой, в чиито очи да изглежда по – добър и по – умен. Не било трудно да събере група глупави гоблини и таласъми, които нямали друга цел в живота си, освен да се мотаят наоколо. Той им дал нова цел и тя била да се мотаят с него и да го наричат „шефе“.

След многомесечно перчене и надуване из хановете в Първия свят, звездата на късмета огряла Банши. Той бил забелязан от Черен Плам – сина на тъмната  магьосница Краела. Разбира се, Черен Плам наемал бандата му само за дребни и неприятни задачи, но това само по себе си беше нещо голямо за амбициозния водач на групата.

Когато научи това, гоблиновата му майка щeше да се пръсне от кеф, а таласъмовият му баща едва не се поболя от разочарование. Той до този момент бе таил тайната надежда, че синът му ще се опомни и ще стане търговец. С решението си, родителите не предполагаха, че техният син се обрича на възход и падение, несрещано досега нито при гоблините, нито при таласъмите.

Банши