Банши

hero

Истинското име на Банши е Бухмишхитисхавнияриш. Той е същество, родено от невъзможната любов между гоблинка и таласъм. Затова, като малък бил отхвърлян и от гоблините, и от таласъмите. Нямало с кого да си играе. Таласъмчетата не го викали да се завира с тях в комините. Гоблинчетата не го искали да се въргалят заедно в калта. Тогава Банши намислил да избяга далеч, дори извън родния си Първи свят, и да отиде във Втория. Обаче, майка му го видяла с раница на гърба и здраво го натупала. Казала му, че не трябва да се предава пред глупавите деца, a да им докаже, че е нещо повече от тях.

И така, Банши, заради своите родители, а най-вече и заради себе си, се захванал да покаже на света колко струва. Той бил разбрал, че за да има добро начало, му трябва някой, в чиито очи да изглежда по-добър и по-умен. Не било трудно да събере група глупави гоблини и таласъми, които нямали друга цел в живота си, освен да се мотаят насам-натам. Той им дал нова цел и тя била да се мотаят с него и да го наричат „шефе“.

След многомесечно перчене и надуване из хановете в Първия свят, звездата на късмета огряла Банши. Той бил забелязан от Черен Плам – сина на тъмната  магьосница Краела. Разбира се, Черен Плам наемал бандата му само за дребни и неприятни задачи, но това само по себе си било нещо голямо за амбициозния водач на групата.

Когато научила за това, майка му, гоблинката, щяла да се пръсне от кеф, а таласъмовият му баща едва не се поболял от разочарование. До този момент той таил надеждата, че синът му ще се опомни и ще стане търговец.  Родителите не предполагали, че с това решение техният син се обрича на възход и падение, несрещани досега нито при гоблините, нито при таласъмите.

Последвай Банши в магическия свят

Поръчай книгата