Дрън

hero

Дрън е фея от Втория свят – магическото място, където живеят феите. Тя се родила нормална като всички останали феи – малко, сладко, засмяно и пухкаво бебенце с крилца. Единствената разлика била, че е принцеса.

За такива случаи феическият народ имал един важен ритуал, който оформял пътя на всяка от  малките феи, давал им сила и дори можел да определи съдбата им. Това било кръщението. Този ритуал се изпълнявал от феи старейшини, които с години се обучавали на земна магия. По време на ритуала старейшините поставяли новородените едно по едно под специално направения ритуален железен купол. Те ограждали купола в кръг, а останалите феи правели още два външни кръга. Всички притихвали и чакали знак от природата майка. Феите старейшини били бдителни за всяко знамение. Ако повеел вятър и се чуел звук на цвете камбанка, то феята щяла да се казва Камбанка. Ако долетели листенца от цъфнала вишна, то бебето било наричано Вишнев цвят.

Когато дошъл ред на феята  принцеса да получи име и старейшините я пъхнали под купола, завалял красив ситен дъжд и грейнала дъга. Отначало всички се зарадвали, защото принцесата щяла да бъде наречена с красивото име Цветен дъжд. Но изведнъж  феите се хванали за коремите и започнали да умират. Дъждът бил смъртоносно отровен. В купола имало отвори, през които отровните капки поръсили феята-принцеса. Кралят фей видял това и литнал, за да спаси дъщеря си. Докато я носел към близкото дърво на сухо, той разбрал, че дъщеря му умира, защото била погълнала капка от отровния дъжд.

По щастлива случайност светлата магьосница Елеонор била наблизо и спасила феите. Освен че възвърнала живота си, феята принцеса получила огромна сила, както и името Дрън.  

Растейки, Дрън постепенно разкривала своята бойна и смела натура, както и голямото си сърце.  Била вярна и предана на своите приятели, мила и нежна, когато поиска, но тъй като не обичала лигавите отношения, в повечето случаи предпочитала да проявява своя див и буен темперамент.

Последвай Дрън в магическия свят

Поръчай книгата