Мая

hero

Мая е дванадесетгодишно момиче от света на хората, което живее при своите родители.  Тъй като майка й и баща й са заети с работа, за нея основно се грижат баба ѝ и дядо ѝ.

Никой от тях не предполагал, че тяхната напълно нормална дъщеря и внучка се e родила с необичайна сила. Силата ѝ се изразявала в това, че разбирала и приемала хората, усещала животните и растенията и им помагала, доколкото може. Но нямала изградени предпазни защити срещу злите сили. Когато тези сили видели нейната красива и нежна светлина, веднага я превзели. От този момент нататък Мая загубила веселието си, започнала все повече да се изолира, сънищата й станали страшни, връхлитали я безпричинна мъка и страдание. Така душата на момичето водела битки да си възвърне хубавото състояние, но поради липсата на знания и умения, нещата не се оправяли. Напротив – ставали все по-лоши и по-лоши.

Когато Мая получила предупреждение за изключване от елитното училище, в което учела, родителите й разбрали, че се случва нещо сериозно. Веднага тръгнали  да търсят решение и установили, че неувереността и страховете ѝ са породени от постоянните кошмари. В сънищата ѝ ужасяващи тъмни сили я нападали и изпивали енергията и желанието ѝ за живот. Родителите ѝ опитали всячески да помогнат на детето си да превъзмогне страховете, но безуспешно.

Тогава случайно срещнали светлата магьосница Елеонор, която предложила на момичето заедно да се отправят на вълнуващо пътешествие през трите магически свята - Първия, Втория и Третия, в търсене на Дървото на живота. То можело да изпълни желанието ѝ и да ѝ помогне да пребори страховете си.

Последвай Мая в магическия свят

Поръчай книгата