Небегра

Това е прекрасен синьо-зелен свят, облян от слънце. Въздухът е толкова кристален и чист, че с лекота се виждат далечните планини и зелените гори. При всеки изгрев, заедно със слънцето от хоризонта, се появява вълна от златно-сини звездички, която преминава по земята и изпълва съществата с радост и сила. По залез, когато слънцето се скрива, в нощта след него в небето остават виолетово-жълти сияния. Всички същества там живеят в пълна хармония.

На Небегра се намира домът на Елеонор – светла магьосница и пазител на Вселената, както и на нейния син – Слънчев Лъч. Те обитават замък, кацнал на планински скат, от който се вижда пъстра долина със сребърно езеро в центъра ѝ. Наблизо има водопад, който създава дъги и носи прохлада в горещите обедни часове.

Елеонор, като защитник на доброто и хармонията, понякога се налага да влиза в прекалено изтощителни дори и за нея битки. След това тя е без сили, здравето ѝ е влошено и е видимо остаряла. Близо до нейния дом, където тя след това се прибира, растат чудните Цветя на младостта – билки, които ѝ възвръщат отново младостта, здравето и силата. Тези цветя са подарък от Светлата сила и лекуват почти всичко с изключение на най-черните магии.  Билките растат бавно и са само няколко стръка, което кара Светлата магьосница да внимава да не се обезсилва без време.

Героите

Влез в магическите светове

Поръчай книгата